SLOWCOOKER RECEPTEN

Stoofpeertjes uit de Slowcooker

Na alle lekkere slowcooker recepten, kan mijn recept voor stoofpeertjes natuurlijk niet ontbreken! Stoofpeertjes in de slowcooker maken is namelijk heel makkelijk en lekker! Iedereen heeft zo zijn eigen (familie)recept, maar ik vind het altijd leuk om iets nieuws te proberen. In dit recept heb ik geen drank gebruikt, omdat hier ook een kindje mee eet en de alcohol in de slowcooker niet verdampt. De stoofpeertjes uit de slowcooker zijn heerlijk zacht en zoet met een klein zuurtje.

Heb je (nog) geen slowcooker?

Dan zou ik zeggen; “kijk zeker eens of het iets voor jou is!” Het gemak wat de slowcooker met zich mee breng is zo ontzettend fijn! Ik kan me ook voorstellen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet, daarom schreef ik een artikel waarin ik vertel over welke slowcooker wellicht bij jou past! In het artikel “Welke slowcooker moet ik aanschaffen” zet ik verschillende eigenschappen voor je op een rijtje.

Benodigdheden

 • Een kruiden ei
 • 1 kilo stoofperen
 • 250 milliliter bessensap
 • 500 milliliter water
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 2 eetlepels donkere basterdsuiker
 • 2 kaneelstokjes

Recept

  • Schil de stoofperen, haal het klokhuis eruit en snijd de peren in vieren.
  • Leg de peren in de slowcooker.
  • Doe de bessensap en het wat in een bak en roer het door elkaar.
  • Voeg vervolgens het zakje vanille suiker en de donkere basterdsuiker toe aan het vocht en roer alles goed door elkaar.
  • Gooi dit mengsel over de peren heen.
  • De kaneelstokjes kan je het beste in een kruiden ei stoppen, die je vervolgens ook in de slowcooker legt.
  • Zet het geheel zo’n 4 uur op low aan. (Bij mij is het na 4 uur klaar, maar ik weet dat mijn slowcooker vrij warm wordt op de laagste stand. Controleer of de peren goed zijn en als niet, zet ze dan gerust nog even weer aan.)

Klaar! Je kunt de peren warm eten, maar ik vind ze persoonlijk koud ook erg lekker.

Als ik stoofpeertjes eet, dan vind ik het lekker als het geheel wat zoetig is. De bessensap zorgt natuurlijk voor zurigheid, maar door verschillende suikers toe te voegen komt zuur en zoet mooi in balans.

Variatietips;
Lust je graag anijs? Voeg dan eens 2 steranijs toe.
Houd je er meer van als het geheel wat kruidiger is? Probeer eens om 2 laurierblaadjes en 2 kruidnagels toe te voegen. Bij deze variatie zou ik persoonlijk wel de vanillesuiker weg laten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *