SLOWCOOKER RECEPTEN

Slowcooker pastasaus, boordevol groenten met een zoete twist.

Alweer een tijdje geleden maakte ik een heerlijke slowcooker pastasaus! Eindelijk vond ik de tijd om het recept uit te schrijven en bij deze deel ik hem dan ook graag met jullie. Zoals altijd kan je natuurlijk variëren wat je wilt; ingrediënten toevoegen of juist weglaten, het is allemaal aan jou! Hier wordt de pan nog net niet leeg gelikt, dus dat is een goed teken!

Slowcooker pastasaus

Een nieuwe favoriet bij ons thuis is de slowcooker pastasaus met veel groenten en een zoete twist. Ik overdrijf niet als ik zeg dat beide mannen de borden nog net niet schoonlikken. De pastasaus zit boordevol groenten en je kunt natuurlijk altijd nog naar wens groenten toevoegen of vervangen. Ik doe dat ook regelmatig, maar onderstaand is wel onze favoriet… Enerzijds zorgen de wortelen natuurlijk voor een zoete twist (een keer wat anders qua pastasaus), anderzijds voeg ik natuurlijk ook een kleine beetje suiker toe.

Heb je (nog) geen slowcooker?

Dan zou ik zeggen; “kijk zeker eens of het iets voor jou is!” Het gemak wat de slowcooker met zich mee breng is zo ontzettend fijn! Ik kan me ook voorstellen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet, daarom schreef ik een artikel waarin ik vertel over welke slowcooker wellicht bij jou past! In het artikel “Welke slowcooker moet ik aanschaffen” zet ik verschillende eigenschappen voor je op een rijtje.

Benodigdheden

 • Slowcooker (ik gebruik deze slowcooker, waar ik echt super tevreden over ben!)
 • 1 kilo gehakt
 • 3 uien
 • 3 wortelen (ongeveer 250 gram)
 • 3 paprika’s
 • 2 preien
 • 1 courgette (optioneel)
 • 6 tenen knoflook
 • 800 gram gesneden tomatenblokjes
 • 500 gram passata
 • 140 gram tomatenpuree
 • 2 bouillonblokjes (rund)
 • 2 eetlepels donkere basterdsuiker
 • Bindmiddel (als het geheel aan het einde wat te waterig is)
 • 500 gram (volkoren) macaroni
 • Pan (voor het koken van de macaroni)

Recept

Deze slowcooker pastasaus is heel gemakkelijk te maken. Wel is het voorbereiden wat werk, maar daarna hoef je natuurlijk alleen nog maar te wachten totdat je pastasaus klaar is om geserveerd te worden!

 • Bak het gehakt rul in een pan.
 • Snijd de uien in kwart ringen en bak die even mee in de pan.
 • Voeg de tomatenpuree aan het gehakt en de uien toe en bak dit ook even mee.
 • Gooi het gehaktmengsel in je slowcooker.
 • Snijd de wortelen in dunne plakjes en gooi ze in de slowcooker.
 • De paprika snijd je in stukjes, deze doe je ook in de slowcooker.
 • Snijd de preien in ringen (was ze wel even goed af i.v.m. zandresten), gooi ze in de slowcooker
 • Optioneel: snijd de courgette in stukjes en doe dit bij de slowcooker in. Van de courgette zelf vind je niet veel terug in de saus terug, maar het geeft een lekkere twist aan de algehele smaak. Ook zonder courgette is de pastasaus erg lekker!
 • Pers de tenen knoflook en voeg dit samen met de gesneden tomatenblokje, passata, bouillon blokjes (even verkruimelen) en de basterd suiker toe aan de andere ingrediënten in de slowcooker.
 • Roer het geheel even door en zet het ongeveer 4 uur op low.
 • Soms is de saus was waterig, mocht dit het geval zijn, dan voeg ik altijd een beetje bindmiddel toe. De tweede dag dat we het eten is het altijd al veel minder waterig (een beetje hetzelfde idee als met de snert die ik altijd maak).
 • Tegen de tijd dat het eten bijna opgediend moet worden kook ik de macaroni even in een aparte pan. Ik weet dat er mensen zijn die ongeveer het laatste uur de macaroni bij de slowcooker in gooien, maar daar heb ik zelf geen ervaring mee. Ik vind het geen probleem om het even snel los te koken. Als de macaroni klaar is roer ik het door de pastasaus heen en kunnen we aan tafel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *