FASHION

Kindersandalen kopen, waar let je op? 7 tips!

Door snel groeiende kindervoeten moeten wij ieder jaar wel nieuwe kindersandalen kopen. Daan is een kind dat het heerlijk vindt om sandalen te dragen! Over het design van de sandalen zijn we het niet altijd met elkaar eens. Daan gaat vooral voor sandalen die lekker zitten en goed lopen, terwijl ik ook wel kijk naar hoe ze eruitzien. Ondertussen vinden we vaak een mooie tussenweg! We kopen kindersandalen die goed bij Daan zijn kleding passen, maar daarnaast ook heel lekker lopen!

Kindersandalen kopen

Kinder sandalen kopen, wij lopen er dus tegenaan dat we het niet altijd helemaal eens zijn over het design. Het draagcomfort is natuurlijk belangrijker dan hoe ze er daadwerkelijk uitzien. Daarbij let ik altijd op een aantal dingen! Vaak beginnen we met het bepalen van ons budget en dan gaan we op pad. Lekker rondsnuffelen in de schoenenwinkels en kijken wat er allemaal te krijgen is.

Waar moeten kindersandalen aan voldoen?

Natuurlijk heeft iedereen bepaalde zaken waar hij/zij op let bij het kopen van kindersandalen. Ik deel dus de dingen waar wij op letten bij het kopen van kinderschoenen en sandalen. Alle eisen vallen niet altijd binnen het budget, maar wij kijken dan naar de beste opties. Het is natuurlijk altijd handig om de onze tips voor het kopen van kindersandalen in je achterhoofd te houden!

  • De maat. De maat van kindersandalen is natuurlijk heel belangrijk. Kindervoeten groeien enorm snel en voor je het weet hebben ze alweer een grotere maakt nodig. Sandalen ver in het voren kopen is dus misschien niet handig. Wij meten altijd even de voeten voordat we nieuwe schoenen/sandalen kopen.
  • Een goede pasvorm. Geen enkele voet is natuurlijk hetzelfde, het is daarom belangrijk om kindersandalen altijd te passen. Zijn ze breed genoeg, zijn ze hoog genoeg bij de wreef en ondersteunen de sandalen de voeten voldoende?
  • Sluiting van de sandalen. Kinderen moeten op school natuurlijk zelf hun schoenen aan en uit kunnen doen. Sommige sandalen hebben sluitingen die voor kinderen lastig zijn. Klittenbandsluitingen zijn zeker een aanrader! Je kind kan dit zelf open en dicht doen en daarnaast kun je de sandalen hierdoor ook goed stellen qua grootte/breedte.
  • Materiaal. Voeten vinden ademende materialen natuurlijk enorm fijn. Materialen als leer of canvas zijn heel comfortabel en helpen om zweetvoeten te voorkomen. Speelt je kind veel bij het water? Dan is het ook goed om te kijken of het materiaal goed tegen water kan.

Andere zaken die van belang kunnen zijn

Naast de bovenstaande punten kunnen er natuurlijk ook nog andere zaken zijn die jij belangrijk vindt.

  • Budget. Niemand kan natuurlijk in je portemonnee kijken en dat is ook helemaal niet belangrijk. Belangrijk is wel dat je voor jezelf een budget bepaalt als je kindersandalen gaat kopen. Doordat je weet in welke prijsklasse je kunt zoeken, maakt dat het zoeken ook veel gemakkelijker.
  • Duurzaamheid. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je duurzaamheid een heel belangrijk aspect vindt. Kindersandalen worden natuurlijk best intensief gedragen, het is daarom wel handig als ze bestand zijn tegen dagelijks gebruik en intensief spelen.
  • Stijl! Zoals ik eerder al schreef kan daar soms een meningsverschil ontstaan tussen ouder en kind. Vaak heb ik een hele andere stijl in gedachten dan Daan. Daan moet de sandalen natuurlijk dragen, dus ik vind het wel heel belangrijk dat hij ze ook mooi vindt en het belangrijkste is natuurlijk dat ze lekker lopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *