FOOD & DRINKS

Frambozen-Limoen & Chocolade-Pinda koekjes

De vakantie is natuurlijk een top moment om samen met de kinderen koekjes te bakken. Dit was ook mijn voorstel richting Daan, maar die zag dat niet zitten. Dat werd dus alleen koekjes bakken! Voordeel daarvan was ook dat ik eens iets anders kon proberen dan zandkoekjes. Het werden frambozen-limoen & chocolade-pinda koekjes. De smaak is echt super lekker, maar ze komen helaas niet door de schoonheidscommissie…

Frambozen-Limoen & Chocolade-Pinda koekjes

Lekker koekjes maken dus! Zandkoekjes maken we geregeld en ik had wel zin in iets anders. Ik zat te denken aan krokant van buiten en zacht van binnen… Er stonden nog een paar frambozen in de koelkast die eigenlijk op moesten, dus dat leek mij wel een goed idee. Ik zag het helemaal voor me, koekjes met stukjes framboos erop en een limoen erdoor om de frisheid van de koekjes te bewaren. Als tegenhanger chocolade-pinda koekjes, want ik houd toch ook echt wel van zoet!

Zo werd dus het idee voor de frambozen-limoen & chocolade-pinda koekjes geboren. Qua smaak zijn ze ook echt heel erg goed gelukt, qua vorm durf ik ze eigenlijk niemand voor te zetten. Ik had mij dan ook bedacht dat ik dit niet ging delen op de blog. Aan de andere kant, koken en bakken gaat niet altijd goed. Ik deel natuurlijk mijn succes recepten, maar er gaat ook echt wel eens iets mis!

Dus bij deze het recept voor deze heerlijke frambozen-limoen & chocolade-pinda koekjes, die je lekker voor jezelf kunt houden, want zulke lelijke koekjes serveer je toch niet aan gasten? Al hangen er natuurlijk ook geen schilderijtjes waar het naartoe gaat…

Recept Frambozen-Limoen & Chocolade-Pinda koekjes

Frambozen-Limoen koekjes

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • 150 gram boter
  • 1 ei
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1/2 zakje bakpoeder (7,5 gram)
  • 75 gram frambozen
  • sap van 1 limoen
  • 25 gram pinda’s
  • snufjes zout

Bereiding

 1. Zorg ervoor dat de boter zacht is en meng dit met het suiker en het zakje vanille suiker goed door elkaar. (Lang leve de keukenmachine!)
 2. Voeg vervolgens de bloem, een snufjes zout, het bakpoeder, het ei en het sap van de limoen toe en kneed het weer goed door elkaar.
 3. Hak de pinda’s in kleine stukjes en voeg dit toe, samen met de frambozen, om het vervolgens weer goed te kneden.
 4. Leg bakpapier op een bakplaat/rooster en maak hier kleine hoopjes deeg op. (Mijn hoopjes waren achteraf een beetje te groot!)
 5. Zet het 15-20 minuten op 180 °C in de oven en klaar zijn de lekkere, maar misvormde frambozen-limoen koekjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *