FOOD & DRINKS

3x Heerlijke Chocolade cocktails !

Chocolade cocktails als het buiten kouder wordt? Na een wandeling buiten hebben de kids vaak wel zin in een warme chocolademelk… Hartstikke lekker natuurlijk, maar persoonlijk houd ik ook wel van een borreltje! Natuurlijk niet direct in de ochtend, maar als het weekend is, aan het einde van de middag, ja dan vind ik het heerlijk! In plaats van een warme chocolademelk kies ik dan dus liever voor een lekkere cocktail…

Er zijn verschillende chocolade cocktails te verzinnen, het is maar net wat je zelf lekker vindt! Natuurlijk heb ik een paar leuke ideeën voor je! Maak de cocktail volgens het recept of geef er een persoonlijke draai aan!

Chocolade cocktails

Cocktail met Snicker smaak

Loopt het water je al in de mond? Kan ik me voorstellen… Hij is niet moeilijk te maken;

Wat heb je nodig?

 • 10 ml Bailey’s
 • 10 ml Chocoladelikeur
 • 10 ml Amaretto
 • 30 ml Karamel Wodka
 • Slagroom

En dan?

Dan is het heel makkelijk… Gooi alle drank bij elkaar in, even shaken, slagroom erop en genieten maar!

Chocolade Martini

Een lekkere martini met een frambozen twist!

Wat heb je nodig?

 • 10 ml Bacardi Razz
 • 10 ml Chocoladelikeur
 • 10 ml volle melk
 • 5 ml Tia Maria
 • IJsklontjes

En dan?

Dan is het weer heel makkelijk… Gooi alles bij elkaar in, 15 seconden schudden en dan is hij klaar! Je kunt hem evt. garneren met een muntblaadje.

Herfstige Cocktail

Een heerlijke cocktail met cognac en mandarijnen likeur! Misschien anders dan je gewend bent, maar alles in het leven moet je een keer proberen toch?

Wat heb je nodig?

 • 15 ml cognac
 • 35 ml Chocoladelikeur
 • 25 ml Mandarijnen likeur
 • Slagroom

En dan?

Surprise, surprise, ook deze is heel makkelijk te maken! Gooi alle drank bij elkaar in een shaker en shaken maar. Klaar? Doe het dan in een glas met een beetje slagroom erop. Je kunt hem evt. garneren met wat chocolade.

Tip!

Weet je niet wat je moet hebben? Ga dan even lang bij de lokale slijter, die kan je zeker verder helpen. De meeste ketens hebben wel een “eigen merk” lijn, welke prima is voor mixjes! Het scheelt je vaak aanzienlijk in de kosten, of je krijgt vele malen meer voor hetzelfde geld. Wie weet hebben de medewerkers ook nog een leuk idee voor een heerlijke chocolade cocktail! Nieuwsgierig naar meer cocktails? Bekijk dan eens het boek “500 cocktails“, daar staan super leuke ideeën in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *