OUDERSCHAP

Babykleding kopen, check deze 3 tips!

We zijn het er vast over eens dat babykleding kopen echt super leuk is. Er geld aan uitgeven is natuurlijk ook helemaal niet erg, maar bedenk je goed wat je nodig bent voor de kleine. Teveel kleding is gewoon jammer, want je zult zien dat je toch je favoriete setjes hebt en dat er verder veel in de kast blijft liggen. Ik zou het babykleding kopen veel georganiseerde aanpakken en heb op basis van mijn ervaring dus een paar tips voor je in dit artikel.

Tip 1; Lijstjes!

Lijstjes! Echt waar, maak lijstjes! Handig is om een lijstje te maken met daarop alles wat je sowieso in huis moet (wilt) hebben. Door dit lijstje af te vinken weet je zeker dat je niets vergeet. Maar dan, dan komt je al die leuke babykleding tegen, die er gelukkig ook in een grotere maat is! Natuurlijk neem je dan alvast een setje mee, want je kindje groeit er toch wel in. Thuis leg je het apart, want je hebt het immers nog niet nodig. Dit doe je natuurlijk vaker en uiteraard zorgen de hormonen ervoor dat je vergeet wat je allemaal hebt. Maak van al deze kleding ook even een lijstje, zodat je gemakkelijk terug kan zoeken wat voor toffe dingen je allemaal al gekocht hebt!

Tip 2; Mix & Match

Al die leuke baby setjes zijn natuurlijk heel erg leuk! Maar dan gebeurt er een ongelukje met de luier en moet er een broekje verschoond worden. Hup, het bijpassende shirtje ook maar in de was dan. Misschien moet je kindje een beetje spugen, dat ruikt zo lekker zuur, dus tijd voor een andere shirtje, dat bijpassende broekje ook maar direct in de was dan? Als je vaste setjes kleding koopt dan heb je deze neiging snel (en geloof me, je hebt echt was genoeg), een handiger idee is dan om setjes te kopen die je makkelijk kunt mixen en matchen. Bij het verschonen kan je dan gemakkelijk één kledingstuk wisselen in plaats van het hele setje, zonder dat het setje niet meer compleet lijkt.

Tip 3; Kwaliteit in plaats van kwantiteit

Achteraf gezien ging ik teveel voor kwantiteit in plaats van kwaliteit. Natuurlijk hebben de Zeeman en Wibra prima kleding, maar heel duurzaam is het niet. Neem bijvoorbeeld quapi babykleding, een andere prijscategorie, maar ik vind het wel een stuk mooier blijven. Daarnaast is dit kleding die je ook gemakkelijk door kunt verkopen. Goed voor de portemonnee en voor het milieu! En dat milieu en duurzaamheid, dat is toch wel iets wat ook heel belangrijk is voor de toekomst van onze kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *