SPELLETJES & SPEELGOED

Les Papattes, strategisch houten spel voor buiten!

Les Papattes is een strategisch houten spel voor buiten. Wij namen Les Papattes mee naar de camping en zijn helemaal enthousiast! Het is ideaal om gezellig samen te spelen als het mooi weer is! Daarbij is het spel niet alleen voor kinderen, maar ook de papa’s en mama’s kunnen het prima tegen elkaar spelen! In dit artikel ga ik meer vertellen over Les Papattes.

Bij het spel Les Papattes kruip je in de huid van één van de dorstige savanne dieren. De zon brandt namelijk op de savanne, alle dieren hebben dorst, maar gelukkig is de rivier niet zo heel ver weg! Helaas liggen er wel krokodillen op de loer in de rivier, de dieren moeten dus wel goed opletten dat ze niet in de rivier vallen! Les Papattes is een mooi houten spel van stevige kwaliteit, waardoor je er veel speelplezier aan kunt beleven!

Les Papattes, strategisch houten spel voor buiten!

Toen Les Papattes binnen kwam keek ik op van het gewicht van het pakketje! Het kratje weegt er goed in en dat komt doordat het spel is gemaakt van massief hout, wat ervoor zorgt dat het spel lang mee kan gaan! Alle onderdelen van het spel kunnen netjes in de kist opgeborgen worden, dus hij is ook gemakkelijk mee te nemen.

Inhoud Les Papattes

  • De kist om alles in op te bergen
  • de spelregels
  • een rivier (3 meter touw met aan de uiteinden krokodillenpoten)
  • 4 blauwe papattes van Lou de Zebra
  • 4 grijze papattes van Tod de Olifant
  • 4 groene papattes van Zoé de Gazelle
  • 4 oranje papattes van George de Leeuw
  • 4 bananen van de gekke apen

Spelverloop Les Papattes

De savanne dieren hebben dorst! Lukt het ze om zo dicht mogelijk bij de rivier te komen, zonder dat ze worden opgegeten door krokodillen? Jij bent natuurlijk één van de savanne dieren en je strijd tegen de andere spelers om de meeste punten te verzamelen.

Voorbereiding

Les Papattes is zo’n heerlijk spel dat niet veel voorbereidingen nodig heeft. Je pakt de rivier met de krokodillenpoten uit de kist en legt deze neer. Vervolgens markeer je een punt op zeven meter afstand vanaf de rivier. Daan koos voor een schep als markering, die neemt hij toch overal mee naartoe op de camping, dus die had hij zo bij de hand. Daarnaast kiest elke speler een kleur papatte en krijgt iedere speler één banaan.

Spelverloop

Alle voorbereidingen klaar? Dan kan het spel van start gaan! Als je het eenmaal doorhebt, dan is het spel echt super gemakkelijk en is het vooral een kwestie van heel tactisch gaan spelen!

Iedere speler heeft dus 4 houten schijven (papattes) en moet proberen om daarmee zoveel mogelijk punten te behalen. De punten kan je behalen door zo dicht mogelijk bij de rivier te gooien. Hier zijn wel een aantal regels aan verbonden, maar dat wordt wel heel ingewikkeld om hier allemaal uit te leggen. De spelregels bij het spelen maken dit helemaal duidelijk. Er zijn namelijk verschillende redenen waardoor je papattes alsnog in de rivier kunnen verdwijnen!

Je kunt uiteindelijk op verschillende manier punten behalen. Je krijgt namelijk punten voor al je schijven die nog in het spel zijn, voor schijven die zo dicht mogelijk bij de rivier liggen én voor de twee schijven van dezelfde kleur die vanaf de rivier gezien het dichtst bij elkaar liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *